Utslagen!

En styck utslagen Wilmer efter frukost!
Alltid lika spännande att äta, då somnar han för det mesta! Myskillen <3
Idag har vi inga planer, tar väl en prommis ner till byn.. o sen vika/hänga tvätta. Går åt endel nu! Haha
Utslagen wilmer!

Igår var ju Bvc här också, vår lille plutt väger nu 4216g! :)

Snabb uppdatering.

Det är väldigt dåligt med respons här. Kanske dags att ge upp bloggandet?
För tillfället har jag dåligt med tid över till bloggen...
en vad gör väl det?

Idag har jag och Wilmer varit på mitt jobb en sväng, sen tog vi en tripp till min farfar där även pappa (morfar) var.
Två flugor i en smäll!
Nu har Wilmers farmor precis åkt här ifrån, Krille är hos grannen och hjälper honom.
Själv har jag tvättat lite...
i eftermiddag kommer bvc och gör hembesök.
Vägas och mätas, spännande o se hur stor våran plutt har blivit!

Hej!

Mammas kille :*

Hej!
Idag vill jag berömma min lilla grabb! Han har sovit i sin egen säng i två nätter! Mycket stolt mamma :)
Peppar peppar ta i trä, än så länge sover han gärna hela nätterna, jag försöker väcka honom för mat men har oftast resulterat i att jag får gå upp själv och börja pumpa.
Jag känner mig knappast orolig över att han äter max en gång per natt, är han hungrig säger han ju till. Dagarna går fort, oj så fort!
Har tänkt att jag ska damsuga i källaren (sovrummet) i flera dagar men har inte hunnit med det än. Det vi har hunnit med idag, utom att ge Wilmer uppmärksamhet är att Krille har installerat diskmaskinen, tjoho! Och så var svärmor här med mat, Erik.och Johanna med barn kom över en sväng... sen har vi tagit en två timmar lång promenad!
I morgon ska jag ta min familj och gå till babycafét för första gången! Spännande o se vad man gör där.
Nu ska jag ta och sova, allt i förebyggande ifall Wilmer får för sig att vara vaken inatt. God natt!

26/9-11

Precis nä jag skulle börja skriva mitt inlägg kom svärmor med mat. Återkommer!


Sömntutan! <3



Wilmer provar sitt babygym han fick av mormor :)

Inte en sekund över!

Det är fullrulle! Egentligen är Wilmer ett snällt barn o sover mycket så jag borde hinna med en massa saker men som nyblicen mamma går man på helspänn o kikar så han lever där nere i vagnen!
Jag vet ju att han klarar sig, de börjar bli bättre!
Igår rensade jag lite kantareller till frukosten, mums!
För första gången på många dagar var det uppehåll och vi tog en promenad till farfar, han bör i södra, stanna och fikade innan. Vi påbörjade nästa sväng, gick sammanlagt en mil igår och det känns idag! Men kul o komma ut en sväng :)
på kvällen blev det en sväng till familjen Wendel.
Wilmer känner sig en aning orolig när det är dags att sova i sängen, även fast han sover emellan oss. Igår höll vi på i tre timmar vilket betyder att jag är riktigt trött just nu, men killen behöver ju sin mat :)
Idag ska vi ta en tur till bondens marknad, sen får vi se, tjo!

Toradag!

Oj då, inte visste jag att dygnet skulle bli så kort, fast ändå långt!
Idag här vi fixat lite hemma, fått ordning på garderober bland annat. Wilmer har velat amma en gång i timmen idag, vet inte vad han hållt på med, för de hann liksom aldrig rinna till mer...
han har varit vaken i stort sett hela dagen så nu är han helt slut stackarn!
Och ioked att han velat ha mat har Krille fått greja.. jag har mest intagit soffläge, fast de är ju min huvudayssla nu, att ta hand om Wilmer.
Nu är klockan en stund efter nio och jag funderar på o sova nu. Lillkillen skoter sig fortfarande bra på nätterna och jag af tvungen att väcka honom för att han ska äta. Skönt att de finna mat till honom i alla fall! Nu avrundar jag och hoppas på o få en minut över i morgon så jag kan få in lite bilder och sånt. Hej!

Mat för ett helt kompani, men ingen som äter!

Lilleman (som jag för övrigt har tröttnat på att kalla honom) äter som han ska, men jag vill ge mer!
Amingen har jag läst är ett av de jobbigaste momenten, och ja. Jag kan hålla med om att det är ruskigt bökigt.
Positivt är ju att det alltid finns  till hands.
Igår ringde barnmoskan och vi pratade lite, allt verkar bra. Hon sa inte att i verkade missköta oss så jag antar att vi ska fortsätta som vi gör. Fick en tid på återbesök i morgon. Sånt är bra, man ska kolla så  allt står rätt till!
Nu sitter jag här, väntar på att barnmorskan åter igen ska ringa, idag har jag lite frågor som jag och kristian satte oss ner och funderade ut igår kväll.
Mina två små hjärtan ligger och halvsover. Lillen ligger i sin säng och "övar". Han hr legat där i en halvtimme nu, minst!
Hoppas han trivs. För en timme sen skrev jag ett as långt inlägg, men då dog datorn så nu börjar vi om.

Igår var det massa besök, ganska vanligt på Tallstigen haha!
jätte trevligt md besök, men ibland kan det faktiskt bli för mycket. Man måste säga nej, även om det är tråkigt att göra folk ledsna. det är inte alls personligt!

Oliver och moster Mathilda kom igår, Oliver hade med paket, byxa,body,pyjamas och strumpor.
Mathilda har redan köpt hur mycket som hellst och snart kommer det väl mer grejr kan jag tro! Hon köpte en snuttiskanin som jag tror kommer vara mycket populär!

Både bebisens och min mormor kom även på bsök. Mamma hade med sig grejer frå Ullared som vi köpte, en overall, strumpor och en fleecefilt. Hon har även köpt ett stort klädpaket, bodys, blöjor, olja, babygym o massa massa annat bra.
Min mormor, hade köpt två bodys, ett par byxor och strumpor till sitt första barnbarnsbarn. Hon var välldigt stolt över honom! Släppte knapt ifrån sig honom innan hon skulle hem.

Anton, Melinda och Arvid var och hälsade på. De hade köpt ett pr byxor och en body. ÄNTLIGEN, en body med flygplan isället för bilar!
Hoppas baa att Arvid och vår son tycker om att umgås med tanke på att de kommer få spendera en heldel tid med varandra, man kanske får lära sig att umgås med någon helt enkelt :P
Skämt osido!

Jag kan ju inte sitta här och berätta vad alla har gett honom, så jag avrundar där. allt eftersom bilder kommer in kan jag ju skriva en bildtext om var sakr/kläder kommer ifrån.

19/9-11

19/9-11
Tre dygn gammal, min ögonsten!

Nu är det helt klart dags för frukost. Dö hungrig!
Förmodligen kommer jag med nya uppdateringar senare, nu när jag har lite att berätta om!

krambanan :)

En son, MIN son.

Torsdagen den 15 september runt fyratiden satte allt igång. Värkarna satte igång, vi lagade lite mat, gick o la mig i soffan och klockan sex ringde jag in och sa at vi kommer nu. Klocka sju var vi inne, vid niotiden var jag öppen se cm. "Jätte bra jobbat hemma Stephanie!" Man tackar!
Fram till 9 cm rullade allt på fint, jag sög i mig lustgasen och andades på. Smärtan i ryggen blev outhärdlig och jag tog ryggbedövning. Blev som dag och natt. Nu kunde vi ligga och småprata emellan värkarna.
Somnde, sov mellan tre och fyra. Sen var det dags o ge mig dropp så vi kunde få igång hela arbetet igen.
06.54 den 16 september tittar våran lille son ut och tar sitt första andetag. HAN ÄR FANTASTISK!

Väl när han ligger där på magen tittr jag snabbt så han har tio fingrar och tio tår. Det har han, skönt! Men varför skriker han inte undrar jag? Barnmorskan sa att alla bebisar inte skriker när dom kommer ut. Och han har fortsat varit relativt tyst i tre dagar nu.

Vi stannade två nätter på BB, men nu är vi hemma och jag stromtrivs med min Familj.
Jag har en alldeles egen familj. Sjukt!


Killen vägde 3995g 49 cm lång och jätte lik sin pappa :)



Minuter gammal, jag ocg min skatt möts för första gången.

Ett dygn gammal.


Två dygn gammal

Tre dygn gammal (påbörjat fjärde) ligger och sover med sin pappa.





Han har ännu inte fått sitt namn, men jag lovar. När han har ett ska ni alla få veta!

Bm besök.

För några timmar sen kände jag hopp! Men nu är det löst!
Idag hos barnmorskan konstaterade vi att magen ska sjunka ytterligare (inte konstigt med tänkte på att det är tio dagar kvar till BF).
Men, de är inte värst, värst är att huvudet var mer rucknart nu än sist, visserligen tog hon i rejält men ändå! Jag vill så gärna bli av med magen! Just nu har jag riktigt ont i ryggen. Slut på gnäll. ville bara lätta mitt hjärta! Krambanan

Min Tisdag.

Undra hur många gånger i veckan men kan städa egentligen? Här går jag runt och plockar o fixar...
Erik och Johanna är äntligen hemma från Turkiet och vi skulle ses idag men va tusan, nu drog dom på kalas och jag sitter här och gör ingenting som vanligt! TYPISKT
Fick i alla fall ett jätte sött sms.

"Meja undrar om du och Krille vill förlja md till Moliden och bada sen?"
Självklart vill jag bada, kanske är det så att jag kan simma ut bebisen, vad tror ni?

Idag är det värsta stormen ute, det är as varmt i huset och jag skulle vilja öppna dörrar eller fönster men det blåser för mycket >.<

Vid tvåtiden ska Jennifer komma hit, vid fyra sak vi till barnmorskan och efter det kanske det blir bad då. A, eftermiddagen är ju fullspäckad i alla fall!
Snart dags o värma på lite mat. Gjorde Fläsk md löksås igår, min absoluta favorit!

Kanske ska gå ut i köket och veva ihop en kladdkaka till Jennifers ankomst. Hon gillar sötsaker! nomnom!

fuskar med en bild på förra gångens kladdis,
hoppas på en minst lika god idag med!


På återseende! :*

Hopplösa väntan!

Och jag bara väntar och väntar... Jag är sugen på något men jag vet inte vad, jag har så lite tålamod nu så minsta lilla sak gör att jag bara vill bryta ihop! Fötterna värker riktigt mycket just nu. Snälla snälla, låt mig vara sömnlös inatt (men bara om natten får spenderas på bb) Annars får detta gärna vara sista natten jag sover. Eller... sista natten vi är två som sover i sängen <3 JAG VILL BLI TRE!

Måndag 12 sept.

Hallå era spanare! Ny vecka med nya möjligheter. Igår bestämde jag mig för att ta nya tag och sluta gnälla på att jag är ruskigt tjock men jag kan väl inte påstå att jag har lyckats. Jag är en riktig gnällfia!
I morse vaknade jag vid sex, lagom att väcka Krille då. Somnade visserligen om och gick inte upp fören klockan nio, skönt! Dagarna blir så otorligt långa om man går uppp tidigt. Men idag hade jag ju till och med ett ärende att uträtta. Jajemön, jag skulle sätta in pengar på banken. Krille har ju såld 93an nu och killen betalade kontant, dåre!
Hur som hellst, jag fick åka till Tibro och sätta in pengarna eftersom de är de ända som tar emot kontanter.
Väl inne på banken säger kvinnan på andra sidan "och var har du fått så mycket pengar ifrån då?" Etf? Måste man redogöra sånt? Först tänkte jag säga "a, du vet jag jobbar endel svart! men hur hade de sett ut? Då kankse hon hade blivit sur,
Istället svarar jag artigt att vi sålt våran bil. Jag fick ett papper att fylla i där det stog var pengarna kom ifrån, var dom skulle in och syftet med instättningen. Dagens samhälle, lika bra o ha dom i madrassen! Man ska inte beblanda sig med banken, hon tyckte säkert bara att det var jobbigt med kontanter för då fick hon ju något att göra på jobbet idag haha!
Jag svängde förbi mammas jobb och kollade så hon skötte sig innan jag åkte hem till min lillasyster. Vi kollade på någon dålig film en stund men nu har vi börjat baka. en dajmkaka... Vetitusan hur detta ska gå men jag bloggar under tiden som hon bakar. Steg ett i det här hemmet: Plocka alltid undan innan du börjar med något. (eftersom ingen plockar undan när de är lara). Jag får alltid börja med disken när jag kommer hit. Ordningsamma jag! HAHA
Nu är kakan i ugnen i 40 minuter och jag hoppas det är värt väntan!
Nu över till något annat. Igår skrev jag ju att jag gått in i vecka 39, idag har jag tagit lite bilder så ni ser utvecklingen. Tydligen ska den sjunka lite till, jag vet inte, jag tycker den är låg men..?
Än verkar ingen bebis va på g. Den äter nog upp sig riktigt nu för jag är döhungrig helatiden!
Vecka 39

V39


En Längtan.

"Varje barn är ett budskap från gud att han inte tappat hoppet om en"


Jag längtar!

påbörjad vecka 39, yes!

Ja och så har vi gått 38 fulla veckor och en dag, vilket betyder att jag nu är inne i vecka 39! Bra jobbat.
Nu är jag inte så lite sugen på o se den lill* krabaten! Krille tror att jag kommer gå över, jag hoppas har har fel!
Han brukar ha fel i gissningar :)
Är det skyskraporna himlen gråter för idag tro? eller, inte skyskraporna i sej utan människorna som omkom?
Regnet står som spö i backen i vilket fall.
Igår var vi hos Magnus och Anna, grillade och spelade kort. Jag kom trea! (skapligt nöjd!)
Vet dock inte vad spelet heter som vi spela, men de tar ettx antal timmar att spela klart!
Eftersom det är så dåligt väder har jag inte tänkt att gå utanför dörren idag så när jag är klart här ska jag damsuga.

Och där blev jag klar! haha

Kvällsuppdatering!

Tack för lite respons! :)
Just nu ligger jag i soffan hos mamma, har ätit mat och nu står godiset framme!
Krille har ju killarna på middag ikväll så jag får hänga hos mamma.
Gud vilken hemlängtan man har när man ska hålla sig borta! Mest längtar jag efter hjärtat!
Ja, de va allt för mig just nu. Dagen som varit har jag bara vilat och sovit bort. Skönt!

Fredag

Min skönhessöm på elva timmar avklarad! Nu ska jag bara brottas med ett x-antal timmar tills det är dags för nästa skönhetssömn.
Ikväll ska Krille ta hit några jobbarkompisar o käka mat, jag vill inte vara med så jag flyr fältet haha!
Igår tog jag en prommis på 20 minuter (som egentligen inte borde ta mer än tio) men jag känner mig duktig ändå.
Huvudsaken är ju att man försöker. Och just nu är jag lite tyngre än vanligt.
Fyan vlken seg väntan det är! Framföallt när ingen annan har så mycket fritid som jag.
Men de lär vä andras här ni framöver, då lär jg inte a någon tid. Oj så skj de ska bli!Vore lagom om den kom i morgon eller något, de känns som det skulle passa sig bra :P

Lite mer onödigtvetande är att jag lxade till deo målad mina tånaglar nyss, de va bökigt!
Och kätte snyggt blev det inte men som sagt, här gör vi allt för att få tiden att gå!

Inatt har jag haft ont i svanken, fast bara en molande värk, vill liksom att de ska börja göra riktigt ont så ja an ringa in o säga "det r dags". Eller, jag har käntmig allmänt öm hela jag, kanske är de på g, knske inte? jag har ingen aning.

jaa.. vad ska jg berätta mer om mitt rätt så ointressanta liv? Igår vad jag en sväng o hälsa p Arvid och Melina, sen skulle dom dra och då togjag en sväng förbi handelsträdgårn och kikade vad dom gjorde.. efter de åkte jag hem till Philip och Josse innan jag åkte hm för att sedan  bege mig til Krille so va kvar på jobbet och lagade bilen. Som alltid ska bilar krångla och jag åkte hem och väntade på Krille istället, kollade på sjukt dåliga program på tvn.. och tillslut somnade jag!

Nä nu får det vara färdig babblat, puss!
(skulle även uppskatta liite respons, ser ju att ni är endel som kikar in men har dåligt md kommentarer på vad jag skriver om.)

Hemmet.

Har velat lägga upp bilder på hur vi bor hur länge som hellst,
men det har alltid kommit saker emellan!

Nu har jag tagit mig i kragen och tagit lite bilder.













Svampfynd!

Igår åkte jag till hjo och hämtade en skohylla, tre plan. Perfekt för mina skor!
Dom behöver någonstans att stå ;)
Svängde förbi Malin som satt själv när stortjejen Ebba var ensam på dagis.
Åkte hem, lagade mat och sen drog och jag Kristian ut i skogen en snabbis för att se om de fanns någon svamp.
Två liter renast på 30 minuter. Helt okej. Det räckte att rensa! Jag drömmer till o med om kantareller och skogen nu.. Kankse ska lugna mig ett par dagar?
Här är i alla fall en bild på Krilles fynd! OM han va stolt över den. Dom stora är dock inte lika goda som dom små, men ändå!

 

Idag har jag tänt i kaminen, tvättat två maskiner tvätt och städat huset. Duktigt Stephanie! Och klockan är bara tolv.

Snart dags för mat. Jag gör allt som det sägs att man ska göra för att "sätta igång mig" men de vill nog till o jobba lite hårdare om det ska hända något. Bebisen vill inte ut! Och jag vill bara bli smal, eller.. mindre tjock! Gud vad jag känner att jag tjatar om detta helatiden. A men de är för att jag är trött på o va smidig som en flodhäst!

När jag städade förut kom jag åt en knapp på tvn som gjorde att den stängdes av. Nu får jag inte igång den längre.. Hur fasen gick det här ihop?? Väntar nu på att Krille ska ut o provköra en bil så han kan komma förbi och titta vad felet är. Kanske är sladden urdragen, men jag orkar inte dra fram o flytta tillbaka o krångla. Blir svettig av att bara tänka tanken!

Har en fruktansvärd klåda också, hand flator, under fötter, benen, brösten och armarna. Inte skönt. Inatt satt jag en timme o bara klia o klia, har en mjuk o fin nagelborste som får arbeta sig varm! Måtte de va slut snart. Kvittar om man smörjer in sig... Och nu när jag tänker efter så kilar det på magen med!

Slut på gnäll. hej!


vecka 38!

Ja hörni, nu börjar det näma sig! Har lurat mig själv på sistone med veckorna. Vecka 38 = tv veckr innan 40 men det är nästan tre veckor kvar till Bf. åPå fredag är et exakt två veckor kvar. Jag tror inte, eller om det är så att jag hoppas att jag inte kommer hålla mig hela vägen. Har hela tiden oroat mig för att naveln ska vända sig ut och in, och eftersom jag har den djupaste naveln ever så kändes det konstit att den skulle kunna det. Men, i morse såg jag att den va på g ut. Än är den inte ute men bra nära! haha
det har varit lugnt några dagar med sammandragningarna och sånt där, men då och då harj ag haft känningar när bebisen trycker sig neråt.
Säger som Melinda: All smärta är bra smärta.



Säkerligen ska magen sjunka ytterligare, men vore skönt om den sjönk lite snabbare! Börjar bli otålig!

Planer för dagen då?
Igår var jag ju ute på sampjakt, som gav dålig utdelning. Kanskte att jag ger mig ut idag igen! I brist på annat...
Sen kan jag säkert städa lite här hemma, brukar alltid behövas, har diskat nu på moronen, ett helt berg hade jag samlat på mig igen! >.<
Men först ska jag nog bädda ner mig och kolla på ett avsnitt one tree hill.

det var allt för idag!

Dålig sömn!

Jag Sover så jääääkla illa om nätterna altså. När jag väl somnar.
Så är jag as trött på dagarna  men vägrar att sova,
just för att jag vill sova på nätterna men då är man självklart pigg!
Så typiskgt. När man väl somnar är det dagt att gå upp för en kissepaus.
För att inte tala om alla konstiga drömmar man drömmer!

Nu har jag ätit lite frukost, för ungefär 15 minuter sen och jag är hungrig igen!
Typsikt. Satt även och tänkte på mitt hjärta när jag åt.
Han har inte missat en ända träff med barnmorskan, supergulligt tycker jag!
Tacka gudarna för flex säger jag bara! mohaha

Igår fick vi bilen såld i alla fall, än så länge känns det inte jobbigt men de lär det väl göra framöver kan jag tro.
Magnus och Anna kom hit på fika. Krille satte Magnus i arbete och dom satte upp tre hyllor, finally!
Vi är som vanligt aldrig översens om hur saker ska stå. Och till slut gick jag in i tvättsutgan och inredde den!
Där ska i alla fall jag bestämma punkt och slut!

Senare ska jag ha en dejt med Melinda och Arvid, men först ska jag ta en sväng i skogen för att se om det finns någon svamp till mig.

hej!

:)

Och så har det varit lite dålig uppdatering! Men det får man.
Kommer ju inte ens ihåg vad jag skrev sist... hur som, igår åkte mamma, jag och lillasyster till Ullared. Jag köpte de sista till Bebisen :) fårskinnspäls, lammfilt, spjälskydd, nappar och lite annat smått och gott. Nu är vi redo för Bebisen ankomst. Det är ju i alla fall myt att om man städar, springer i trappor osv att man kan sätta igång det då för klarar man en dag på Ullared utan att känna av mer än träningsvärk så kan man nog göra vad som hellst. Idag tillexempel ska jag klippa gräs!
På vägen hem ringer pappa och berättar att farfar har akt till sjukan så på kvällen tog jag min lillasyster och sambo och åkte dit. Han var pigg, som om inget hade hänt. Blev sur när han så att dom glömt ge honom någon mat 16.30 och vi kom typ 17.30 så jag gick o sa till Dom. De är fan inte okej!
Inatt åkte svärmor/får till Mallorca och dom tycker att jag kan knipa en vecka till, inte sa snällt! Kanske, kanske inte. Ödet bestämmer :) Nu ska jjag sitta och njuta i solen av att hjärtat tvättar bilen som förhoppningsvis blir såld idag!
på återseende!

babyskydd.

Idag har vi varit på Bvc o hämtat ett babyskydd så nu är vi nog heelt redo, eller nä nu ljög jag kankse. Äch, de finns ingentig som inte går att köpa i efterhand. Jag är i alla fall redo, jag längtar mer o mer för varje dag!
Börjar bli trött på att vara tjock, ha svullna fötter och halsbränna.
Jag vill få på mig ett par tighta snygga jeans, mina converse och börja spruta runt md barnvagnen!

På lördag var det prat om Ullared, men nu ringde lillasyster o sa att vi skulle sova över i morfars husvagn. No way!
Dels så snarkar morfar, mamma gnisslar tänder och jag sover illa som det är så är inte sååå sugen!
Då kan den resan kvitta, jag kan ta min egen bil o åka dit själv i så fall.
Så mycket är det inte som jag behöver så ja skulle gå minus på o åka dit o köpa billiga grejer och tanka istället för att åka till Skövde o köpa lite dyrare saker och tanka en liten del.
Vi får se hur det blir med den saken då.

Idag hittade jag en väska som jag vill ha. Tänkte använda den som "skötväska" tycker de är onödigt o köpa en riktig skötväska då ja tror att den mest kommer stå o damma efter ett tag. Bättre o köpa en väska som ja kan ha i vanliga fall också, lite större, så både mina och bebisens saker får plats.
Den var dessutom på rea, har inte slaigt till än, men jag är väl helt säker på att jag ska ha den så när jag skrivit klart här är det väl bara att klicka hem den. Är inte så köpberoende som jag var i början, nu vill jag egentligen bara spara mina pengar till höstkläderna så ja kan köpa mig något snyggt. Känns lite tråkigt o ta på mig förra årets mode i år, så är de väl altid och jag har ju inte direkt använt så mycket av det, men ändå!
Säkert någon som förstår mig. Pengar är ju alltid ett problem som alltid löser sig på ett eller annat sätt så orkar inte sitta o vrida på alla enkronor jag har.

Annars idag, har jag dejtat Arvid och Melinda, Arvid är sååsöt och idag var han mestadels vaken, roligT!
Ja och Melinda satt o klurade på pojknamn, har någon förlsag?
Svårt svårt, tjejnamnen är nog klara skulle jag tro! har några att välja på där i alla fall, pojknamn har vi bara ett.


Slut för mig!

RSS 2.0