Pink!
Baka baka liten kaka...
Rosa strösselkakor.
Recept till ca 20 stycken.
Ugn: 175 grader
150 g smör
1 dl mjölk
3 ägg
3 dl strösocker
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljpulver
Glasyr
50 g smör
8 dl florsocker
2 msk vatten
strössel
1. Smält smöret, häll i mjölken och låt svalna.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
2. Blanda mjöl, bakpulver, och vaniljsocker.
Rör varsamt ner detta och smörblandningen växelvis i äggsmeten.
Häll upp i formar eller plåt (30x40 cm)
Klä plåten med bakplåtspapper.
Grädda i nedre delen 15-20 min (för plåt, kortare tid i form).
3. Glasyr: Smält smöret. Tillsätt florsocker och vatten, rör slätt.
Bred glasyren över kakan och strö över strössler.
Om du använder plåt, skär rutor när glasyren stelnat!
Hoppas det smakar!
Kommentarer
Trackback