Trerätters menyn

Gårdagens trerätters middag...

Till förrätt blev det toast med kantarellstuvning och färsk timjan.



Varmrätten blev rättikagrating och ostfylld kycklingfilé med sparris.

 
Skär ett snitt i kycklingfileérna, lägg i ost och färk timjan. Salta och peppra. Stek på båda sidor så att kycklingen är så gott som genomstekt. Ställ in i ugnen sista studen för att osten ska bli riktigt smält. Toppa med lite sparris!



  

Chokladpannacotta LCHF 4 port
3 dl vispgrädde
100 g mörk choklad, minst 70%
2 gelatinblad
1 msk sukrin
1/2 tsk vaniljpulver

Till servering
vispad grädde

Gör så här:
Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten i 5 minuter.

Koka upp grädden tillsammans med sukrinet och låt sjuda på svag värme i några minuter tills sockret löst sig.

Ta kastrullen från plattan och lägg i chokladen, bruten i mindre bitar. Rör runt tills chokladen smält helt.

Ta upp gelatinet ur vattnet, krama ur vattnet och lägg i chokladen. Rör runt så det smälter. Rör ner vaniljpulvret.

Häll upp i portionsglas och ställ kallt i minst 4 timmar eller över natten.

Servera med vispad grädde och kanske en chokladbit.


Kvällen blev så lyckad! Maten smakade bra, sällskapet var kanon.
Sen spelade vi Fia med Knuff. Jag förlorade.



Kommentarer
Postat av: Johanna

2012-02-11 @ 20:02:40
Postat av: Johanna

Ja kvällen var verkligen kanon med supergod mat o härligt sällskap! Tack så hemskt mycket :)

2012-02-11 @ 20:05:48
Postat av: Tove

Gjorde du lchf bröd till toasten? Wow!

2012-02-11 @ 21:36:15
URL: http://tviv.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0