Lördagslyx!
Är hos mamma en sväng och hon bjöd på hallon-pannacotta-paj. Lördagslyx!
Pajdeg:
12 st digistivekex
75 g smält smör
Fyllning:
3 st gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
250 g hallon
200 g philadelphiaost
Färska bär till garnering
1. Kör kex & smör i marberedaren. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller i en form med avtagbar botten. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.
2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
3. Häll grädde & socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme till sockret har löst sig.
4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur & rör ner dem i grädde. Ta bort kastrullen från värmen & låt svalna något.
5. Mixa hallonen med mixer-stav eller i marberedaren till en puré. Rör ner philadelphiaosten och purén i grädden. Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen.
6. Låt pajen stå i kylskåpet minst 3 timmar eller tills den har stelnat!