Lördagslyx!

Är hos mamma en sväng och hon bjöd på hallon-pannacotta-paj. Lördagslyx!

Pajdeg:
12 st digistivekex
75 g smält smör

Fyllning:
3 st gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
250 g hallon
200 g philadelphiaost
Färska bär till garnering

1. Kör kex & smör i marberedaren. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller i en form med avtagbar botten. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.

2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.

3. Häll grädde & socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme till sockret har löst sig.

4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur & rör ner dem i grädde. Ta bort kastrullen från värmen & låt svalna något.

5. Mixa hallonen med mixer-stav eller i marberedaren till en puré. Rör ner philadelphiaosten och purén i grädden. Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen.

6. Låt pajen stå i kylskåpet minst 3 timmar eller tills den har stelnat!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0